Over Kwispelturig hondentraining & uitlaatservice

De naam Kwispelturig bestaat uit twee woorden; kwispelen en wispelturig. Het één staat voor de vrolijke blije hond die met zijn staart heen en weer zwiept, het ander voor het veranderlijke wat gedrag kan laten zien. Die twee dingen spelen in iedere training een rol. Door middel van positieve trainingsmethoden leert jouw hond wat gewenst gedrag is en blijft dit gedrag bestaan. Zo geniet je een leven lang van een vrolijke, vrije hond.

Over mij

Als kind bladerde ik geregeld door de hondenencyclopedie van mijn vader. Gefascineerd door alle rassen die ik zag, wist ik één ding zeker, later wil ik een hond!

Zo’n twintig jaar geleden was het zo ver, ik koos voor een Weimaraner, 11 jaar oud die moest worden herplaatst. Eigenlijk had ik geen idee waar ik aan begon maar deze hond markeerde het vertrekpunt van een kynologische reis die nu nog voortduurt. Ik kwam in aanraking met verschillende soorten trainingen. Niet alleen goed en leuk voor mijn hond, maar ook voor mij!
In de afgelopen 20 jaar heb ik les gegeven, veel opleidingen en workshops gevolgd en samen met mijn hond(en) trainingen gevolgd bij anderen. Ik geloof dat er zeker meerdere wegen naar Rome zijn en dat je ‘hondse’ rugzak nooit genoeg bagage kan bevatten.

Mijn hart ligt bij het trainen door middel van positieve bekrachtiging. Door veelvuldig het gewenste gedrag te belonen, geef je een hond als het ware een keuze; voer je het gedrag niet uit, dan geen beloning maar voer je het gedrag wel uit dan krijg je de beloning. Door de hond zelf te laten denken over hoe hij die beloning krijgt, wordt er een appèl gedaan op zijn denkvermogen en focus. De mogelijkheden zijn enorm!

Natuurlijk ben ik gek op honden maar nog leuker is de combinatie, mens en hond. Om mij daar dagelijks mee bezig te houden, ben ik mijn bedrijf gestart. Ik train niet alleen honden, ik train ook jou. Want als jij weet hoe en wat je het moet doen, dan is iedereen gelukkig; hond, jij en ik!

Iedere combinatie is uniek, dus samen maken we stappen in de goede richting.